Norske klassiske musikere

For å finne de beste og de neste store klassiske musikerne her til lands bør man sjekke ut Barrat Dues musikkinstitutt i Oslo. Dette instituttet har flere konserter i året for elevene sin, og de arrangerer også en helt fantastisk julekonsert midt i Oslo sentrum – Oslo Domkirke.

En veldig kjent person innen denne musikkgenren er Fagottspilleren og dirigent Terje Boye Hansen. Han spesialiserer seg innen norske komponister som Hjalmar Borgstrøm, Catharinus Elling, Ole Olsen og flere. Han skriver også noter som han tegner selv.

En av elevene til Terje Boye Hans heter Martin Fröst. Han spiller klarinett og bruker koreografiske hjelpemidler på scenen. Han er en protege innen klassisk musikk, og driver også som dirigent, og kunstnerisk leder ved siden av solo-karieren sin. Mange vet at klassisk musikk er ufattelig krevende alene.

I Norge er det et ganske interessant musikkmiljø rundt denne sjangeren, og mange navn går igjen hele tiden.

Kringkastingsorkesteret ble dannet av NRK i 1946. I 2010 besto orkesteret av 54 musikere. Daglig arbeidsplass er Store Studio på Marienlyst i Oslo, som har vært orkesterets hjem siden første dag for nå 70 år siden.