Norges største radiokanaler

NRK P1 er Norges suverent største radiokanal med et snitt på 1 678 000 lyttere. Målt i markedsandel gir dette rikskringkastingkanalen en markedsandel på nesten 40 %. Kanalens popularitet blant lyttere skyldes framfor alt det enkle faktum at NRKs nyhetssendinger sendes herfra. Til dette kommer også NRKs såkalte gullrekke i løpet av helgen.

retro-radio

På annenplass finner vi P4 med et snitt på 982 000 lyttere. Dette gir kanalen en markedsandel på respektable 23 %. På plassen bak kommer Radio Norge med 613 000 lyttere og 14 % av markedet, mens NRK P3 følger hakk i hæl med 494 000 lyttere og omlag 11,5 % av markedet.

De mindre kanalene sliter naturlig nok med å markere seg i et landskap dominert av gigantene, men flere av nisjekanalene gjør det godt. P2, som er rettet mot et eldre, mer kresent publikum, er dog neppe fornøyd med sin markedsandel på omtrent 6,5 %. Musikkanaler som Radio Tønsberg og NRJ gjør det på sin side meget sterkt i og omkring Oslo, men er av naturlige grunner begrenset av sin status som lokalradioer. For tilhengerne av NRK – og dem er det jo en del av – er det uansett gledelig at statskanalen gjør det såpass sterkt i konkurranse med private, profittdrevne aktører. Om NRK vil makte å forsvare denne posisjonen gjenstår imidlertid å se.