Klær som følger musikkstilen din

music fashion

Mange ulike musikkstiler kommer også med sine helt egne retningslinjer for mote og utseende, man kan jo for eksempel bare tenke på black metal eller punk rock. Begge disse musikkstilene har helt spesifikke klesstiler som hører med, og det er som regel ikke vanskelig å gjenkjenne noen som er fan av denne typen musikk.

For den mest hardbarka metalfansen er det sort, sort og sort som gjelder. Dette gjelder for det meste av plagg, også sko, og aksentueres gjerne kun med litt lilla eller rødt, og noen ganger med hvitt eller grått for å bryte opp mønstre. Både skinn og jeansmateriale er populært, og mange går også med band eller artist t-skjorter. Sort hår er kronen på verket.

Litt mer fancy og pyntet er jazzfansen. Denne musikkstilen er mye mer laid back enn hva black metal er, og det synes også på klesstilen. Mange velger stilige skjorter, gjerne med mulighet for å brette opp ermene, og det er ikke uvanlig å gå med slacks fremfor jeans. I tillegg hører både bukseseler og en hatt med for å gjøre antrekket komplett. Dette antrekket brukes som regel ikke med dressjakke, men heller en sportsjakke eller kanskje en cardigan.

Punk er en annen musikkstil med spesiell tilhørende klesstil, og her er det kanskje litt mer åpent hva man går for. Innenfor punken finner vi de store militærbootsene og barberte hoder, men også rutemønster, som man finner på for eksempel kilt og skjorter. Mange velger også litt mer vågale hårfrisyrer, og mohikanersveisen er en klassiker i punkmiljøet. Når det kommer til tilbehør er det mange som velger piercings, og nagler, skinn og glidelåser er populært tilbehør. Selv om det brukes farger i punk-rocken er det også litt mørkere, og en basis i sort og hvitt er vanlig.