Norske solomusikere

De siste årene har Norge produsert utrolig mange flinke soloartister. Storartister som Sivert Høyem, som startet tidlig med musikk, og sli gjennom først med bandet Madrugada. Samme bandet het tidligere Abbey’s Adoption, og det hele startet på begynnelsen av 90- tallet. Siden 1999 har bandet sluppet ut hele 6 gode album og Sivert er anerkjent som en av Norges desidert beste stemmer og låtskrivere. En annen spesiell røst i det norske solomiljøet er Thomas Dybdal. Han startet sin karriere som gitarist i jazzbandet Quadraphonics men satset etterhvert på solokarriere. I 2000 slapp han ut singelen «bird» som ble veldig godt tatt i mot av publikum i Norge. Året etter slapp han EP-en John Wayne, som også solgte veldig bra. I 2002 hadde han et helt album klart, og dette kalte han The Great October Sun.

Andre gode soloartister som har gjort det bra her til lands. Se på Singer/songwriteren Unni Wilhelmsen for eksempel. Hun startet sin karriere på slutten av 90- tallet og har satt store spor i Nors populærmusikk. Hun spiller en visepreget popmusikk på den gode gamle singer/songwriter måten fra USA. Dette sparket igang en hel ny generasjon med musikanter her til lands. Vi har jo også en del tidligere bandartister som Marion Ravn som spilte i M2M. Hun fortsatte sin karriere som soloartist etter bandet splittet opp i slutten av 90-tallet.

Når man allikevel er inne på visesangere, så må nesten den store Øystein Sunde nevnes. Han er kjent for sine raske gitarspill, frekke humor og fantastisk show på scenen. Mannen er nå 67 år gammel, og spiller fortsatt konserter der og da. Han er den eneste artisten i Norge som har vunnet «Årets Spellemann» under spellemannsprisen. Han vant disse i 1989 og i 1994. I tillegg til dette vant Gitarkameratene som han var medlem av spellemannsprisen i 1990, og Øystein måtte dele ut prisen siden han var fjordårets vinner.