Bra treningsmusikk

Musikk kan motivere mennesker til å overkomme selv de mest overveldende hindre. Hvis du skulle trenge et slående eksempel på at dette faktisk er tilfellet, er det nok å se på krigføringens historie: I århundrer marsjerte soldater på slagmarken til tonene fra regimentsorkesteret, noe det først ble satt en definitiv og blodig stopper for gjennom oppfinnelsen av maskingeværet.

Woman choosing the right music for exercise

På samme måte forholder det seg med trening. For mange treningsentusiaster er det rett og slett utenkelig å begi seg ut på en økt uten en motiverende låt på øret. Låten man velger avhenger selvfølgelig av smak og behag, men for mange er klassiske rockelåter som Guns N’ Roses «Welcome to The Jungle», Metallicas «Enter Sandman», Survivors «Eye of The Tiger» og AC/DCs «Back in Black» selvsagte valg.

For andre funker rap bedre. Public Enemys «Fight the Power», 2Pacs «Hit ‘Em Up» og Eminems «Lose Yourself» kan drive selv den lateste sofagris til uante anstrengelser. Vi registrerer også at house-musikk har mange treningsglade fans, spesielt blant de som liker å gå på helsestudio. Det skal f.eks. godt gjøres å besøke et norsk treningsstudio i dag uten å høre en låt av Avicii i løpet av oppholdet.