Musikkens betydning i spill

Las-Vegas

Musikk har blitt veldig viktig i forbindelse med spill, enten det er på PC, nett eller på konsoll. Det brukes med noe ulike formål, enten det er til å promotere et nytt spill som kommer, slik det i disse dager gjøres før lanseringen av FIFA 17.

Grunnen er selvsagt at musikk er ekstremt egnet til å sette stemningen inn mot et bestemt spill, og det er i mange tilfeller helt vesentlig for å sette spilleren i den stemningen han skal være i. En gjeng med utviklere som har fått til dette ganske godt er de som har utviklet Total War: Attila, der musikken skal klare å hypnotisere spilleren inn i den kaotiske verdenen man befinner seg i når barbarene er i ferd med å ta over for det siviliserte Romerriket.

En bransje der musikken er ekstremt viktig for å holde på stemningen til spillerne er innen spilleautomater på nett. Dagens digitale spilleautomater er noe helt annet enn de mange husker fra kioskene i gamle dager. Nå lages de med bestemte temaer der musikk og lydeffekter er helt avgjørende for automatens suksess. Musikk brukes her for å la spilleren leve seg inn i en litt annen verden, og det har også blitt brukt svært kjent musikk til dette. Blant annet kan du lese hos Norsknettcasino hvordan Guns N’ Roses har fått sin egen spilleautomat, med sin egen musikk. Her er selvsagt målet for utviklerne å få spilleren til å føle seg som på en ekte rockekonsert, og de lykkes veldig godt med dette.

Når utviklere legger musikk inn i et spill er det selvsagt avgjørende at musikken passer inn i temaet til spillet. Det er først og fremst der utfordringen til de med ansvar for spillmusikk ligger, nemlig å finne musikk som passer godt inn i spillet og er med på å skape god stemning samtidig som den ikke blir slitsom eller tar vekk oppmerksomheten.