Norske band populære i dag

Musikkscenen i Norge har hatt en liten omvelting den siste tiden. Mange nye artister dukker opp hele tiden, og med et yrene artistliv i de større byene her til lands, ser vi nye talenter komme på scenen år etter år.

Et av disse bandene er metalhuene Kvelertak, som toppet VG-listene med hiten med samme navn. Stavangerbandet samlet seg for første gang allerede i 2007, og har de siste 7 årene brukt tiden på å lage skikkelig god norsk hardcore metal. Kvelertak klarte å komme seg in på By:Larm i 2009, og etter dette ble de invitert til å spille på Roskildefestivalen året etter. Herifra tok det helt av da en hel ny verden med nye potensielle fans fikk sett dem fremføre låtene sine. Envy er et annet band som har klart seg veldig bra de siste årene. Det består av artistene Nicoay Sereba og Vincent Dery og kaller seg nå Nico & Vinz. Gutta er fra Holmlia og Lamertseter og har vært aktuelle siden de vant bandkonkurransen Emergenza i Tyskland med sange One Song. Denne ble også en hit her hjemme og musikkvideoen vant spellemann året etter.

Ompaens overtagere, Kaizers Orchestra har regjert de norske og utenlandske scenene siden de startet opp i år 2000. De hadde sin siste konsert 14. September 2013 i Stavanger. I mellom disse årene klarte de å gi ut hele 10 studioalbum, tatt med seg hele fire spellemannpriser hjem for blant annet årets spellemann i 2012. Gutta forbindes med Jæren, da vokalist Janove Ottesen er derifra og musikken deres synges på Jærsk.