Nyskapende musikk i reklame

Moderne reklame må tenke i nye baner. Tenke utenfor boksen. Folk faller ikke for kjedelige presentasjoner av produktet eller tjenesten lenger, man må gå dypere – vekke følelser, bruke visuelle detaljer og lyd, metaforer og sensoriske reaksjoner. Musikken i reklamefilmene har aldri vært så viktig som den er i dag, og mens noen selskap bruker store, kjente navn, gjør andre det stikk motsatte og hjelper nye, ferske artister på veien oppover. Her er noen av de beste eksemplene vi vet om:

TV_279138929

CHANEL – THE ONE THAT I WANT

Denne reklamen for verdens mest klassiske parfyme, Chanel No. 5, er veldig spesiell. Den vekker følelser, tanker, minner. Reklamen er som en liten film, og den nydelige sangen «You’re the one that I want» fremført av den lovende artisten Lo-Fang passer helt perfekt til den rolige rytmen i reklamefilmen. Sangen er opprinnelig fra filmen Grease, men bli her fremført veldig sakte, i mer klassisk stil som passer Lo-Fang og Chanel No. 5 perfekt. Chanel er en klassisk parfyme, og denne musikkvideoen kunne ikke passet bedre. Uansett om man liker parfymen eller ei får man lyst til å se videoen ferdig, få med seg detaljene, se hva som skjer på slutten. Veldig vakkert av Chanel.

kay roxby / Shutterstock.com
kay roxby / Shutterstock.com

IPAD AIR 2

Apple har lenge satset på ukjente artister på vei fremover i sine reklamefilmer. En av deres seneste reklamefilmer, skapt for å presentere iPad Air 2, tok i bruk samme metode. Apple hjelper altså unge artister samtidig som musikken i deres reklamefilmer er nyskapende og interessant. Denne reklamen dukket til og med opp på Billboard-listen over god musikk i reklamer. Ja, det finnes en slik toppliste. Selve reklamen fra Apple er dessuten spennende, det skjer noe hele tiden, scenene endrer seg i takt med musikken og hele bildet er en iPad som vrir og vender på seg. Man får se utallige situasjoner der det populære nettbrettet brukes, og etter et kort minutt får man lyst til å finne den nærmeste Apple-butikken.

Canadapanda / Shutterstock.com
Canadapanda / Shutterstock.com

NEYMAR OG POKERSTARS

Snakker man lovende fotballstjerner, er Neymar trolig det første navnet som kommer opp. Neymar er blant verdens beste fotballspillere, men han har andre hobbyer også – blant annet er han en ivrig pokerspiller. Sport og kortspill henger ofte sammen på grunn av konkurransefokuset og livsstilen til utøverne. Den nyeste musikkvideoen skapt av en av verdens største pokernettsider, PokerStars, fokuserer på nettopp dette. Musikken i bakgrunnen er perfekt tilpasset – hippe lyder og en miks med latino-rytmer og den klassiske New York-rapperen Jerry Beeks. Det ble en flott blanding, og musikkvideoen får man lyst til å se igjen for å få med seg flere detaljer. Dessuten får man møte en eldre legende fra samme sport, nemlig Ronaldo! Ikke Cristiano Ronaldo, men den eldre Ronaldo fra Brasil. Kul, positiv musikkvideo fra PokerStars som vil få deg i godt humør.

neymar-jr-pokerstars

VOLKSWAGEN BEETLE

Da den historiske «Bobla» plutselig var tilbake, ville Volkswagen vise hvor populær den allerede var blant folk flest. De ville frembringe følelsen av å kjøre den klassiske bilen i moderne forpakning. Reklamefilmen «Clap Back» lykkes helt perfekt med dette formålet, og musikken i bakgrunnen virker å være spesielt skapt for reklamen. Sangen heter dog «The Clapping Song» og ble skapt av Shirley Ellis allerede i 1965. Her kjører den glade eieren av en ny VW Beetle rundt i New York mens folk rundt ham stadig vil gi high five. Denne reklamen begynner å dra på årene, men er fortsatt like kul å se hver gang – godt humør er garantert, og man blir påminnet om at de fleste fikk lyst på den nye Bobla når den kom ut. Musikken er nydelig tilpasset reklamen.

volkswagen_beetle_93966361
Fingerhut / Shutterstock.com