Sett sammen en bra spilleliste til festen

Det blir ikke skikkelig fest uten en heftig spilleliste, men hva som bør inngå i spillelisten vil alltid være et kontroversielt tema. Problemet er spesielt aktuelt når folk med vidt forskjellig musikksmak møtes til fest og fanteri. Vi vil her unngå å felle smaksdommer over folks valg og simpelthen konstatere hva som er mest populært for tiden.

music_young_spring

Svenskene kan dette med dansemusikk, og i løpet av de siste årene har svenske artister som Avicii og Swedish House Mafia opplevd stor suksess med sine dansbare låter. Den amerikansk-cubanske rapperen Pitbull, franske David Guetta og nederlandske DJ Tiesto er andre artister som virkelig har fått folk til å svinge seg på dansegulvet siden årtusenskiftet.

For den noe eldre generasjonen er festmusikk fortsatt god, gammeldags rock n’ roll. I denne kategorien kommer man ikke utenom kjente travere som AC/DC, Metallica og Guns n’ Roses, mens norske rockenostalgikere gjerne går Jokke & Valentinerne eller CC Cowboys.

Hvis vi holder oss i Norge, vil også mange trekke fram band som deLillos og Postgirobygget, spesielt nå som sommeren er rett rundt hjørnet. Sistnevntes «En Solskinnsdag» fortjener i så måte tittelen «Tidenes norske festlåt» og synes å bli spilt på hver eneste norske fest i løpet av sommermånedene.