Stjernekamp

Stjernekamp er et program som nå har gått to sesonger på NRK i bestes endetid mellom vår og vinter. Finalen i fjor var den 10. November og da vant Sylia Nymoen rett foran den unge deltakeren Agnete Johnsen.

Stjernekamp er et tv-show hvor 10 etablerte musikere konkurrerer om heder og ære på Norges rikskanal i beste sendetid. Første sesong av dette ble sendt i 2012, og dette slo veldig godt ann hos det norske publikum og det ble fort bestemt at en andre sesong måtte produseres. Dette ble så populært at folk begynte å bette på konkurransen i tillegg til at de brukte telefonen sin til å stemme frem sin favoritt hver uke. Det vil være mulig også i år på eksempelvis Betsafe, der kan du også takket være oddsen helt fra starten få en idé om hvem som vil vinne – eller komme sist. Hvilke deltakerne blir 2014 er ennå ikke klart.

Et viktig konsept med dette showet er at alle artistene skal konkurrere mot hverandre i i en sjanger valgt av dommerpanelet. Dommerpanelet i Stjernekamp første året var Mona B. Riise og Ole Evenrud. I tillegg til dette ble det hentet inn en spesialdommer for de respektive sjangrene for å gjøre panelet mer interresant hver episode.

Det første året var det artister som Rita Eriksen, Alejandro Fuentes, Jenny Jenssen og Tuva Syvertsen som var med. Vinneren dette året var Rita Eriksen. Rita Eriksen er egentlig en soloartist, men spiller også en duett med broren sin, Frank Eriksen. Denne duoen kaller de helt enkelt Eriksen. Hun har vært i det norske musikkbildet i mange år, og hun ga ut sitt første soloalbum allerede for 25 år siden, i 1988.

I 2013 sesongen kunne man se artister som Elisabeth Andreassen, Agnete Kristin Johnsen og Silya Nymoen konkurrere om premien. Dette året var det favorittippede Silya Nymoen som vant hele stjernekampen.